De Blockstream Block Explorer is nu beschikbaar
Blockstream Explorer

De Blockstream Block Explorer is nu beschikbaar

Lawrence Nahum

Aansluitend op onze aankondiging in augustus, zijn we nu klaar om onze block explorer te lanceren. Hij is te vinden op blockstream.info! Onze block explorer maakt het voor gebruikers mogelijk om specifieke gegevens te doorzoeken en bekijken die in real-time worden gepubliceerd op de bitcoin-blockchain en de Liquid-sidechain.

De block explorer was in de eerste instantie gebouwd zodat gebruikers van de Liquid-sidechain transacties kunnen inzien. Liquid-beheerders kunnen de explorer tevens gebruiken als dashboard om netwerkactiviteit mee in de gaten te houden. We hebben van deze gelegenheid gebruikgemaakt om ook ondersteuning voor bitcoin in te bouwen, en hebben de gecombineerde explorer publiekelijk beschikbaar gemaakt op blockstream.info.

Deze block explorer voor bitcoin bevat veel nieuwe functies die ontbreken in bestaande explorers. De informatie komt rechtstreeks van een up-to-date Bitcoin Core full node, en ondersteunt SegWit, bech32, en andere moderne bitcoin-functionaliteit.

We beginnen met een kleine set unieke functies, en zullen in de komende maanden aanvullende functionaliteit inbouwen. De belangrijkste voordelen van de nieuwe explorer:

  • Ondersteuning voor de bitcoin-blockchain, Testnet, en Liquid.
  • Geen scripts voor analytics, geen tracking
  • Ondersteuning voor Bech32-adressen
  • Ondersteuning voor Confidential Addresses (Liquid)
  • Bekijk peg-in en peg-outs tussen bitcoin en Liquid
  • Betere privacy dankzij Tor-ondersteuning (versie 2; versie 3)

De Blockstream Explorer is bedoeld om makkelijk te zijn voor de gemiddelde gebruiker, maar bevat tevens krachtige functies voor ontwikkelaars. We luisteren graag naar uw suggesties en functionaliteitsverzoeken, dus laat een Engelstalig bericht achter op Twitter of per e-mail.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: