Maak kennis met de nieuwe Full Node en Wallet van Liquid
Liquid Network

Maak kennis met de nieuwe Full Node en Wallet van Liquid

Lawrence Nahum

Met trots kondigen wij de binaries van de Liquid full node en broncode aan! Het is nu mogelijk voor elke gebruiker om zich aan te sluiten bij het P2P-netwerk van Liquid en de chain zelf te valideren, net zoals op het bitcoin-netwerk. Deze release bevat de Liquid full node ‘liquidd’ en ‘liquid-cli’ command-line utilities, compleet met wallet-ondersteuning. Hiermee kunnen gebruikers zelf hun L-BTC en andere Liquid Assets beheren.

Met ‘liquid-cli’ kunnen gebruikers op de volgende manier het Liquid-netwerk gebruiken:

  • Assets aanmaken
  • Issued Assets van Liquid verzenden en ontvangen
  • Liquid BTC (L-BTC) verzenden en ontvangen
  • Allerlei informatie tonen over de staat van de Liquid-chain

Gebruikers kunnen tevens gebruikmaken van de vertrouwelijkheidsfunctionaliteit van Liquid die niet aanwezig is in bitcoin. Confidential Transactions verbergen de verstuurde hoeveelheid om de privacy te beschermen. Ondanks de verbeterde privacy, staan Confidential Transactions het alsnog toe dat de Liquid-sidechain open en verifieerbaar is.

Confidential Assets biedt tevens privacy voor het asset-type in Liquid, waardoor alleen de verzender en ontvanger van een Issued Asset weten wat voor asset het is. Ook hier zorgt wiskunde ervoor dat de transacties publiekelijk kunnen worden geverifieerd, zonder dat men hoeft te weten welke asset er wordt verzonden, net zoals met Confidential Transactions.

Probeer het uit op een exchange die de Liquid-dienst aanbiedt door L-BTC op te nemen (alleen The Rock Trading is op het moment van deze blogpost live, maar er komen binnenkort meer exchanges bij). Stuur L-BTC naar vrienden die hun eigen Liquid Wallet hebben, en gebruik L-BTC om te betalen voor de aanmaak en versturing van Issued Assets. Voor geavanceerde gebruikers die gebruikmaken van de peg-in RPC API, is het belangrijk om te weten dat peg-outs alleen kunnen worden verzonden naar Liquid exchange cold wallets, dus de peg-out dient altijd te geschieden via uw exchange-account. Houd hier rekening mee tijdens de peg-in.

Liquid is gebouwd op en compatibel met Elements, het sidechain-ondersteunende blockchain-platform van Blockstream. Ervaren gebruikers en ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de technologie van Liquid, of mensen die iets willen bouwen met Elements, kunnen gebruikmaken van onze uitgebreide tutorial.

U kunt ook de discussie aangaan met de community in #sidechains-dev webchat, #sidechains-dev op freenode IRC, of via een bridge in kanaal #elements op de Bitcoin Core Slack. Om te worden uitgenodigd voor de Bitcoin Core Community Slack, gaat u naar deze link.

Andere Liquid-gerelateerde releases van GreenAddress voor GUI wallet-ondersteuning, en ondersteuning voor hardware wallets voor Liquid Assets van Trezor en Ledger, worden in de toekomst aangekondigd. Ontwikkelaars die bekend zijn met C# en Microsoft .NET zijn wellicht geïnteresseerd in NBitcoin van Nicolas Dorier, waar ook ondersteuning voor Elements en Liquid aan wordt toegevoegd.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: